Bytte og returer

Når du handler varer på nett er det bare rett og rimelig at du får anledning til å prøve produktet før du bestemmer deg. Denne retten har du i også i henhold til Angrerettloven. Merch Mate AS (“Merch Mate”) tilbyr derimot en utvidet retur- og bytterett.

Om varer du har bestilt hos Merch Mate ikke skulle passe, eller du rett og slett ikke ønsker å kjøpe varen likevel, så har du alltid 30 dagers bytte- og returrett. Ofte også kalt 30 dagers åpent kjøp.

Hensikten med dette er at du skal få prøve om produktene passer. For godkjent retur skal produktene derfor returneres i tilnærmet samme stand som du mottok dem og i original emballasje. Du kan ikke returnere eller bytte produkter som er brukt.

Disse reglene gjelder ved retur og bytte av produkter:

  • For at Merch Mate skal kunne godkjenne retur eller bytte må produktet være og fremstå som ubrukt. Produkter som er tatt i bruk, kan ikke returneres eller byttes.
  • Opplys om ordrenummer eller legg ved kvittering eller ordrebekreftelse for kjøpet. Du kan kun returnere eller bytte produkter som er kjøpt hos Merch Mate.
  • Originalemballasjen og eventuelt tilbehør må være intakt og medfølge i returen og merkelapper må fortsatt sitte på produktene.

Merch Mate har rett til å nekte refusjon eller bytte av produkter som returneres i uforsvarlig stand. Alternativt kan Merch Mate trekke fra produktets verditap fra det refunderte beløpet.

Unntak fra retur-, bytte- og angreretten

Noen produkter har man av naturlige årsaker ikke retur-, bytte- eller angrerett på.

  • varer som forringes raskt
  • intimprodukter som for eksempel undertøy
  • varer som er bestilt med personlig preg eller ved spesialproduksjon (tilvirkningskjøp)
  • varer som etter sin art ikke kan tilbakeleveres
  • lyd- og bildeopptak (herunder CD-er, DVD-er) eller datamaskinprogrammer hvor forseglingen er brutt

Retur

Ved retur og bytte av varer må du selv dekke fraktkostnadene og du bærer selv bevisbyrden for at varene er sendt. Merch Mate anbefaler derfor alltid å bruke pakke med sporing ved sending av varer i retur.

Fyll ut angrerettskjemaet og legg med opplysninger om hvilke(n) vare(r) du ønsker å bytte til, eller om du ønsker refusjon. Kjøpesummen blir refundert til kortet du handlet med i nettbutikken. Merch Mate overfører pengene så snart som mulig etter at vi har mottatt pakken fra deg. Pengene vil være på din konto innen 10 dager etter at Merch Mate har gjennomført refusjon.

Last ned angrerett- og returskjema i Word eller PDF

Returseddel

Returner produkter med vår returseddel, det er både enkelt og rimelig.

Returseddelen koster kr 99, og ved kjøp av denne kan du sende din retur til Merch Mate til en lavere pris enn du får hos Posten.

Kjøp returseddel HER: